Google

fredag 3 oktober 2008

Nytt handbollsavtal möjliggör framtidssatningar...


Svensk handboll står inför tuffa utmaningar i en allt mer konkurrensutsatt idrottsvärld. Då satsar Svenska Spel ännu mer på handbollen.Det rekordstora avtalet sträcker sig från 2008 till 2012.
Svenska Handbollförbundets vd Christer Thelin och Svenska Spels sponsringschef Johan Lindvall träffades på onsdagen för att sätta sista signaturen på avtalet som ger svensk handboll arbetsro de närmaste fyra åren. Det unika i avtalet, förutom att det ekonomiska stödet är större än tidigare, är att avtalet omfamnar såväl elitserien för damer och herrar och Svenska Handbollförbundet.

- Det här betyder jättemycket för oss, säger Christer Thelin. Vi sliter hårt för att hänga med i konkurrensen och det är en viktig grundplåt för vårt utvecklingsarbete. Svenska Spel har dessutom förutsättningar att exponera sporten vid stora internationella turneringar, allt för att göra sporten mer synlig i fler kanaler.

- Vi är stolta över att kunna fortsätta ett mångårigt samarbete med handbollen. Dels satsar vi mer pengar i avtalet, men vi kommer även lägga ner mer arbete på att göra sporten ännu mer tillgänglig för publiken, säger Johan Lindvall.

Inga kommentarer: