Google

torsdag 10 juli 2008

KO stämmmer fordonsvärderingen

Företaget bakom sajten fordonsvarderingen.se är inte tillräckligt tydligt med att tjänsten kostar pengar. Det anser Konsumentombudsmannen som nu stämmer företaget i Marknadsdomstolen.

Konsumentverket har fått in över 150 anmälningar mot fordonsvarderingen.se från konsumenter som trodde att det var gratis att få sin bil värderad via webbplatsen. Men i stället har en faktura på 399 kronor kommit med posten. Anmälningarna vittnar också om att det är först i samband med att fakturan har kommit som man har förstått att tjänsten kostar pengar.

Konsumentombudsmannen har därför granskat bolagets marknadsföring och funnit att det råder oklarheter om att tjänsten är avgiftsbelagd. Även informationen om konsumenternas ångerrätt enligt distans- och hemförsäljningslagen är bristfällig på webbplatsen. Konsumenten ges också det vilseledande intrycket att ångerrätten kan avtalas bort innan den har förvärvats, det vill säga innan ångerfristen börjat löpa.

KO stämmer därför Fordonsvärderingen i Skåne AB inför Marknadsdomstolen för brott mot marknadsföringslagen och distans- och hemförsäljningslag

Klick Fordonsvärderingen AB



Inga kommentarer: