Google

onsdag 15 oktober 2008

Maria Grave vann titeln Årets Konditor 2008


Maria Grave från Bröd och Bakverk i Mölndal och G Chocolat i Göteborg vann titeln Årets Konditor 2008. Motiveringen lyder "retro men ändå modernt och nytänkande".

När SM för professionella konditorer och Maria Grave från Bröd och Bakverk i Mölndal och G Chocolat i Göteborg utsågs till Årets Konditor 2008. Tävlingen firar i år 20-årsjubileum och temat för årets upplaga var "retro". Uppgiften för finalisterna var att på sju timmar tillverka en våningstårta för 50 personer, en kreativ dessert för åtta personer, tio stycken praliner i krokan samt en take-away dessert. Finalisterna tävlade från 06:00 och klockan 14:30 utsågs vinnaren till titeln Årets Konditor 2008.

Juryns motivering lyder: För en genomtänkt tolkning av temat. Retro men ändå modernt och nytänkande. Ett professionellt och stilrent arbete. Smakerna för tankarna till 70-talet.
- Maria Grave skapade en fantastisk krokan och utmärkte sig med sitt professionella arbete tävlingen igenom. Alla hennes bidrag smakade fantastiskt, säger Tony Olsson, ordförande i juryn för Årets Konditor.

- Just nu känns det fantastiskt roligt, det blir tredje gången gillt, säger en glad Maria Grave, Årets Konditor 2008.

Maria Grave vann bland annat med sin tårta "Summertime" bestående av persika och hallon.
Tvåa kom Anna Arvids, med bland annat en Glass au Four bestående av mandel Jacond och hallonsorbet. Den sista medaljplatsen kneps av Sylvain Marron, med en Mozart Napoleon pralin med pistasch-mandelmassa och nougat.

Årets Konditor anordnades första gången 1988 av Arla och sedan 2003 avgörs tävlingen i samband med den populära och uppmärksammade Chokladfestivalen på Nordiska museet. Festivalens grundare och arrangörer, mästerkonditorerna Tony Olsson och Magnus Johansson, har tillsammans med Sveriges bagare & konditorer och Arla varit drivande i skapandet av nuvarande Årets Konditor

Inga kommentarer: