Google

onsdag 3 september 2008

Skoltuné om privatekonomi


"Koll på cashen" drar nu på turné för att höja intresset om privatekonomiska frågor i landets gymnasieskolor. Det är en gemensam satsning från myndigheterna som vill öka ungdomars kunskap om vikten av att planera sin ekonomi.

På torsdag den 4 september går startskottet för Finansinspektionens, Konsumentverkets och Kronofogdens skolturné – Koll på cashen. Under hösten kommer 25 skolor runt om i landet att besökas.
Med sig i bagaget har myndigheterna en talk-show på dvd och ett diskussionsmaterial för eleverna."Koll på cashen" vill få elever runt om i landet att reflektera över de privatekonomiska val man ställs inför redan i tidig ålder – val som många inte har tillräckliga kunskaper för att göra. Kan man göra kloka val, när man inte fått den kunskap som behövs?
Nya undersökningar visar att ungdomar har bristande kunskaper i privatekonomiska frågor och samtidigt ökar antalet ungdomar som inte kan betala sin skulder. För att förändra denna situation hoppas myndigheterna att unga tidigt lär sig mer om privatekonomi.

Inga kommentarer: