Google

onsdag 9 januari 2008

Vägverket certifierat


Vägverker, är som första stora svenska myndighet, certifierat inom miljö, arbetsmiljö och kvalitetsarbete. Johan sköld från certifieringsföretaget LRQA Sverige AB överlämnade certifikatet till Vägverkets generaldirektör Ingemar Skogö.

- Nu har vi intyg på att Vägverket på ett strukturerat sätt arbetar för kundorientering och effektivtet samt med helhetssyn. Certifikatets huvudtext visar att Vägverkets ledningssystem nu är tillämpbart på; Vägverkets verksamhet (exklusive affärsenheterna) för att säkerställa transportförsörjning för medborgarna och näringslivet i hela landet.

Att certifiera ett företag eller en organisation innbär att externa revisorer granskar kundorienterat, effektivt inom kvalitet och miljö och AFS inomarbetsmiljöområdet. Vägverket är den första storas myndigheten i Sverige som genomfört en certifiering på tre områden - miljö, arbetsmiljö och kvalitet.

Arbetet med certifieringen började 2002, och 2005 startade en intensiv satsning på Vägverkets erkännade för framgångsrik verksamhetsutveckling från SIQ (Institutet för kvalitetsutveckling) och i år var det dags för certifiering. Certifieringen har godkänts av Lloyds Quality assurance.


Foto: Hasse Eriksson

Inga kommentarer: